El estudio
Beach House Abu Dhabi

Beach House Abu Dhabi

Size: 755,29 sqm

Type of Work: Custom Made

Client: Mr. Saif Al Qubaissi

Location: Abu Dhabi, United Arab Emirates

Status: Under Construction – 2017


House located on the beach, with incredible views over the sea.

The client, requested a functional home, which could adapt to the needs of the family, fit within the location and to be mostly used on weekends and vacations), and of course re-imagine the Gulf culture through the design.

Therefore, the villa was developed on one single level, with a main Majlis, living-dining room and bedrooms having direct views to the sea. The use of large windows is one of the main resources in the design, likewise the use of second skins in order to provide isolation to the summer weather.

Made with traditional construction, reinforced concrete structure, brick masonry, cover slabs (concrete roofs), and aluminum carpentry.


Image Gallery